Jak zdrowo żyć i nie zwariować: Omlet wytrawny z oliwkami i suszonymi pomidorami

sobota, 3 maja 2014

Omlet wytrawny z oliwkami i suszonymi pomidorami

Dzisiaj śniadanie jedliśmy ...o 16:00 ;) Myślę, że idealnym pomysłem na posiłek jedzony w porze późno-obiadowej, ale będący śniadaniem jest omlet.
Ten był "śródziemnomorski" z oliwkami i suszonymi pomidorami w oliwie.




Składniki:
4 jajka
sól
proszek do pieczenia
mleko
oliwki
suszone pomidory w oleju
rzeżucha
ser żółty

Przygotowanie:
Białka i żółtka rozdzielamy do dwóch osobnych misek. Białko miksujemy, do żółtka dodajemy szczyptę soli, pół łyżeczki proszku do pieczenia, odrobinę oliwy z oliwek.
Do ubitego na gęstą pianę białka wlewamy resztę, mieszamy i wlewamy na rozgrzaną patelnię.
Omlet posypujemy startym żółtym serem, drobno pokrojonymi oliwkami i pomidorami, oraz rzeżuchą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Instagram
Durszlak.pl