Produkty o niskim indeksie glikemicznym (35-50 IG)
Poniżej ściąga z produktami o średnim indeksie glikemicznym, czyli w przedziale między 35-50.
Tutaj link do opisu metody Montignaca -> klik ;)
A tutaj Produkty o bardzo niskim indeksie glikemicznym
Produkty podświetlone na niebiesko - po kliknięciu, w nowej karcie otworzy się przepis z tym produktem.
Lista najpopularniejszych produktów o niskim (35-50) indeksie glikemicznym (IG):
Brzoskwinie -35
Drożdże (również piwne) -35
Dziki ryż - 35
Fasola (biała, czarna) - 35
Figi świeże - 35
Groszek -35
Jabłka (duszone, suszone i świeże) - 35
Jogurt odtłuszczony -35
Lody(słodzone fruktozą) -35
Musztarda Dijon -35
Nasiona (sezam, mak, siemię lniane)
Nektaryny -35
Pigwa - 35
Pomarańcze -35
Pomidory (suszone) - 35
Przecier pomidorowy- 35
Seler (surowy korzeń) -35
Słonecznik - 35
Sok pomidorowy - 35
Śliwki - 35
"Wasa" (pieczywo)- 35
------------------------------------------------------------------
Bób (nieugotowany) - 40
Chleb z mąki pp na zaczynie lub drożdżach -40
Fasola z puszki - 40
Figi suszone - 40
Gryka (kasza gryczana) - 40
Laktoza -40
Makaron z mąki razowej (al dente) -40
Marchewkowy sok - 40
Masło orzechowe bez cukru - 40
Mleko kokosowe -40
Morele suszone -40
Otręby (owsiane i pszenne) -40
Owies - 40
Pigwa konserwowa - 40
Płatki owsiane (niegotowane) - 40
Spaghetti al dente - 40
Śliwki suszone -40
------------------------------------------------------------
Ananas świeży - 45
Banany -45
Chleb żytni -45
Jęczmień (ziarno)- 45
Kokos - 45
Makaron - 45
Płatki śniadaniowe pełne -45
Ryż brązowy basmanti -45
Sok z grapefruita - 45
Sok z pomarańczy - 45
Żurawina - 45
Tutaj link do opisu metody Montignaca -> klik ;)
A tutaj Produkty o bardzo niskim indeksie glikemicznym
Produkty podświetlone na niebiesko - po kliknięciu, w nowej karcie otworzy się przepis z tym produktem.
Lista najpopularniejszych produktów o niskim (35-50) indeksie glikemicznym (IG):
Brzoskwinie -35
Drożdże (również piwne) -35
Dziki ryż - 35
Fasola (biała, czarna) - 35
Figi świeże - 35
Groszek -35
Jabłka (duszone, suszone i świeże) - 35
Jogurt odtłuszczony -35
Lody(słodzone fruktozą) -35
Musztarda Dijon -35
Nasiona (sezam, mak, siemię lniane)
Nektaryny -35
Pigwa - 35
Pomarańcze -35
Pomidory (suszone) - 35
Przecier pomidorowy- 35
Seler (surowy korzeń) -35
Słonecznik - 35
Sok pomidorowy - 35
Śliwki - 35
"Wasa" (pieczywo)- 35
------------------------------------------------------------------
Bób (nieugotowany) - 40
Chleb z mąki pp na zaczynie lub drożdżach -40
Fasola z puszki - 40
Figi suszone - 40
Gryka (kasza gryczana) - 40
Laktoza -40
Makaron z mąki razowej (al dente) -40
Marchewkowy sok - 40
Masło orzechowe bez cukru - 40
Mleko kokosowe -40
Morele suszone -40
Otręby (owsiane i pszenne) -40
Owies - 40
Pigwa konserwowa - 40
Płatki owsiane (niegotowane) - 40
Spaghetti al dente - 40
Śliwki suszone -40
------------------------------------------------------------
Ananas świeży - 45
Banany -45
Chleb żytni -45
Jęczmień (ziarno)- 45
Kokos - 45
Makaron - 45
Płatki śniadaniowe pełne -45
Ryż brązowy basmanti -45
Sok z grapefruita - 45
Sok z pomarańczy - 45
Żurawina - 45
Jem zdrowo |
Komentarze
Prześlij komentarz