Omlet wytrawny z oliwkami i suszonymi pomidorami
Dzisiaj śniadanie jedliśmy ...o 16:00 ;) Myślę, że idealnym pomysłem na posiłek jedzony w porze późno-obiadowej, ale będący śniadaniem jest omlet.
Ten był "śródziemnomorski" z oliwkami i suszonymi pomidorami w oliwie.
Składniki:
4 jajka
sól
proszek do pieczenia
mleko
oliwki
suszone pomidory w oleju
rzeżucha
ser żółty
Przygotowanie:
Białka i żółtka rozdzielamy do dwóch osobnych misek. Białko miksujemy, do żółtka dodajemy szczyptę soli, pół łyżeczki proszku do pieczenia, odrobinę oliwy z oliwek.
Do ubitego na gęstą pianę białka wlewamy resztę, mieszamy i wlewamy na rozgrzaną patelnię.
Omlet posypujemy startym żółtym serem, drobno pokrojonymi oliwkami i pomidorami, oraz rzeżuchą.
Ten był "śródziemnomorski" z oliwkami i suszonymi pomidorami w oliwie.
Składniki:
4 jajka
sól
proszek do pieczenia
mleko
oliwki
suszone pomidory w oleju
rzeżucha
ser żółty
Przygotowanie:
Białka i żółtka rozdzielamy do dwóch osobnych misek. Białko miksujemy, do żółtka dodajemy szczyptę soli, pół łyżeczki proszku do pieczenia, odrobinę oliwy z oliwek.
Do ubitego na gęstą pianę białka wlewamy resztę, mieszamy i wlewamy na rozgrzaną patelnię.
Omlet posypujemy startym żółtym serem, drobno pokrojonymi oliwkami i pomidorami, oraz rzeżuchą.
Komentarze
Prześlij komentarz